Apotea.se | Alla erbjudanden hittar du här

Apotea.se hette tidigare familjeapoteket.se och är det första apoteket i Sverige av full storlek som enbart finns på internet och inte har några fysiska butiker. De har sedan 2011 tillstånd från Läkemedelsverket att bedriva sin verksamhet på nätet, där de säljer både receptfria och receptbelagda läkemedel. De säljer även andra saker, såsom hälsokost, smink, rakblad och sexleksaker.

Under 2015 hade de en omsättning på 585 miljoner kronor och de har ungefär 10.000 nya kunder varje vecka. Deras omsättning fördubblades mellan år 2014 och 2015, vilket även deras personalstyrka gjorde som gick från 70 anställda till 140.

Deras grundare och VD, Pär Svärdson, har bland annat vunnit priset för Årets Företagare 2015. Juryns motivering till detta var att Svärdson har ”förstått kraften i att använda ny teknik på en gammal bransch”. Han är utbildad som civilingenjör och civilekonom och är även personen som skapade internetbokhandeln Adlibris 1997 och hade kvar det företaget till 2011 när det blev uppköpt av Bonniers.

Kunder som har handlat där har upplevt det som att leveransen är snabb, att det är skönt att slippa köer och att priset ofta är lägre än i andra apotek. De skriver även att det är en fördel med fri frakt och att det går att prenumerera på produkter man köper regelbundet - så man får meddelande om detta och inte behöver tänka på det själv. Flera kunder uppskattar även att utbudet är stort och att det är lätt att navigera sig på hemsidan.

Kritik som lämnats av kunder har handlar om att leveransen ibland blivit fördröjt på grund av att någon vara inte fanns på lagret, vilket gjort att medicin kommit fram för sent. En annan kund skriver även att det är en nackdel att rabattkoder inte delas ut automatiskt till deras kunder och medlemmar utan måste sökas upp. Vissa har även klagat på att de skickar ut reklam som inte betts om och i enstaka fall har pengar dragits utan att ordern gått fram och ingen har verkat vara intresserad av att reda ut detta förrän långt senare.

På Prisjakt.nu ligger deras betyg på 9.67 av 10.00. Apotea har dessutom utsetts till Årets Nätbutik både år 2014 och 2015.

Här är några andra online apotek som är värda ett besök!

26 May 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)